Acupunctuur hooikoorts

Acupunctuur hooikoorts

Acupunctuurbehandeling tegen hooikoorts

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen) van windbestuivende bomen, planten en grassen.
Bij hooikoorts beschouwt het lichaam de stuifmeelkorrels als schadelijke indringers en reageert het afweermechanisme door het aanmaken van histamine om de ongewenste gast te bestrijden. Je zou kunnen zeggen dat het afweermechanisme in de war is en te heftig reageert.
Histamine veroorzaakt hinderlijke klachten als niesbuien, hoesten, geïrriteerde ogen, benauwdheid of vermoeidheid. Sommige mensen zijn er echt ziek van!

Bij deze acute klachten richt acupunctuur  zich op het behandelen van de uitingsvormen van de hooikoorts, zoals de loopneus, jeukende ogen of de hoofdpijn.

 

Acupunctuur tegen hooikoorts als preventieve behandeling

Omdat hooikoorts en andere allergieklachten veroorzaakt worden door een niet goed reagerend afweermechanisme is het raadzaam om ruim voordat het hooikoortsseizoen begint uw afweermechanisme te versterken en verbeteren. Acupunctuur is erg effectief gebleken als preventieve behandeling bij hooikoorts en andere allergieklachten.

Door in het najaar of de winter al te starten met het opbouwen en versterken van uw afweer, functioneert tegen de tijd dat het voorjaar wordt uw afweermechanisme optimaal. U zult dan bij de start van het hooikoortsseizoen geen of veel minder klachten hebben. U kunt eventueel kiezen voor een aantal nabehandelingen gedurende het seizoen.

Dus ja, ook bij hooikoorts geldt:

“summerbodies are made in winter”

 

acupunctuur hooikoorts

Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden kunt u altijd contact met mij opnemen.